Elkészítés: 60 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók:
6 közepes méretű karalábé
4 tojás
2 dl tejföl
2 evőkanál olívaolaj
2 dl tejszín
só, bors, őrölt szerecsendió
snidling, apróra vágva
Elkészítés:
- A karalábékat alaposan meghámozzuk úgy, hogy a héj alsó rétegei, a szálkás részek is eltávolításra kerüljenek.
- Kivájjuk őket, az így nyert karalábéforgácsot egy külön lábasban félretesszük.
- A tojásokat habosra verjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, egy kis szerecsendióval és egy evőkanálnyi friss snidlinggel ízesítjük, majd a keverékkel megtöltjük a kivájt karalábékat.
- Egy tűzálló tálban kevés vizet aláöntve, lefedve puhára pároljuk (a sütőt 180 fokra melegítjük elő, kb. 30 percig tart a folyamat).
- Ha megpuhult, levesszük a fedőt, és a tetejét halványpirosra sütjük.
- A mártáshoz a karalábéforgácsot olajon puhára pároljuk, majd pépesítjük. Felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd tálaláskor megszórjuk snidlinggel.
Fotó: Tóth Milán Photography