Elkészítés: 80 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (8 adag):

1 kg apró szemű, mag nélküli mandarin

150 g kukoricaliszt

200 g cukor

100 g vaj

7 tojás

7 dl tej

1 csipet só

1 csomag apróra vágott citromfű

1 l víz (a főzéshez)

Elkészítés:

  1.  A mandarint héjastul, lassú tűzön teljesen puhára főzzük.
  2.  Leszűrjük, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd az egészet ledaráljuk, a héjával együtt.
  3. A felét félretesszük a tésztához, a másik felét egy kis lábosban 100 g cukorral sűrűre főzzük.
  4. Belekeverjük a citromfű felét, és fogyasztásig lefedve állni hagyjuk.
  5. A lisztet a tejjel felfőzzük, és hozzákeverjük a vajat.
  6. A tojások sárgáját 100 g cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött lisztet, beleteszünk 500 g darált mandarint, végül belekeverjük a maradék citromfüvet is.
  7. A tojások fehérjét habbá verjük, ezzel lazítjuk a tésztát, melyet 160 fokon 30 percig sütünk.
  8. Azonnal tálaljuk, és a maradék mandarin mártással fogyasztjuk ( ha nem fogy el a mártás, hűtőben tárolva eláll néhány napig – dzsem helyett kiváló lehet).

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük