Elkészítés: 80 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (8 adag):
1 kg apró szemű, mag nélküli mandarin
150 g kukoricaliszt
200 g cukor
100 g vaj
7 tojás
7 dl tej
1 csipet só
1 csomag apróra vágott citromfű
1 l víz (a főzéshez)
Elkészítés:
- A mandarint héjastul, lassú tűzön teljesen puhára főzzük.
- Leszűrjük, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd az egészet ledaráljuk, a héjával együtt.
- A felét félretesszük a tésztához, a másik felét egy kis lábosban 100 g cukorral sűrűre főzzük.
- Belekeverjük a citromfű felét, és fogyasztásig lefedve állni hagyjuk.
- A lisztet a tejjel felfőzzük, és hozzákeverjük a vajat.
- A tojások sárgáját 100 g cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött lisztet, beleteszünk 500 g darált mandarint, végül belekeverjük a maradék citromfüvet is.
- A tojások fehérjét habbá verjük, ezzel lazítjuk a tésztát, melyet 160 fokon 30 percig sütünk.
- Azonnal tálaljuk, és a maradék mandarin mártással fogyasztjuk ( ha nem fogy el a mártás, hűtőben tárolva eláll néhány napig – dzsem helyett kiváló lehet).
Fotó: Tóth Milán Photography