Sörfagylalt fahéjjal és karamellel

Elkészítés: 30 perc + hűtési idő

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (kb. 450 g fagylalt):

200 ml világos sör

200 ml tejszín enyhén felverve

100 g cukor

4 tojássárgája

1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér

1 csapott kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

  1. Először forraljunk fel egy lábosban kétujjnyi vizet a vízfürdőnek.
  2. Egy kisebb lábosban olvasszuk fel a cukrot, öntsük fel a sörrel és lassan kevergessük, míg a karamell feloldódik a sörben.
  3. A tojássárgájákat tegyük egy keverőtálban a vízgőz fölé, és keverjük bele a karamellás sörszirupot (itt nagyon gyorsan kell dolgoznunk, hogy a tojás nehogy összecsomósodjon), amíg besűrűsödik.
  4. Ezt követően, levéve a gőzről, keverjük lehűlésig.
  5. Akkor adjuk hozzá a tejszínt, a fahéjat és a gyömbért, keverjük össze, majd öntsük a fagylaltgépbe – így 20 perc alatt mennyei, hűsítő sörfagylaltot készíthetünk.

TIPP: Ennek hiányában öntsük műanyag dobozba, és a mélyhűtőben 4 óra alatt fagyasszuk meg (félóránként vegyük ki, és habverővel alaposan dolgozzuk át a masszát, hogy elkerüljük a kristályosodást).

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük