Elkészítés: 50 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (12 szelet):

150 g kukoricaliszt

100 g porcukor

100 g vaj

7 dl tej

7 tojás

1 citrom

néhány levél citromfű

A tetejére:

porcukor

Elkészítés:

  1. A kukoricalisztet a tejben, csipetnyi sóval 4-5 percig főzzük, majd hozzákeverjük a vajat.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejes masszához.
  3. A citrom levével és reszelt héjával ízesítjük, végül belekeverjük a finomra vágott citromfüvet is.
  4. A tojások fehérjét habbá verjük, ezzel lazítjuk a tésztát, melyet kivajazott tepsibe öntünk, és 160 °C-on 30 percig sütünk.
  5. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük