Elkészítés: 50 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (12 szelet):
150 g kukoricaliszt
100 g porcukor
100 g vaj
7 dl tej
7 tojás
1 citrom
só
néhány levél citromfű
A tetejére:
porcukor
Elkészítés:
- A kukoricalisztet a tejben, csipetnyi sóval 4-5 percig főzzük, majd hozzákeverjük a vajat.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejes masszához.
- A citrom levével és reszelt héjával ízesítjük, végül belekeverjük a finomra vágott citromfüvet is.
- A tojások fehérjét habbá verjük, ezzel lazítjuk a tésztát, melyet kivajazott tepsibe öntünk, és 160 °C-on 30 percig sütünk.
- Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography