Elkészítés: 25 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (6 adag):

1 kg magozott, felaprított sárgabarack

100 g aszalt sárgabarack

1 dl fehérbor

5 evőkanál méz

1/2 liter tej

2 dl tejszín, habbá verve

2 evőkanál kukoricaliszt

mentalevél a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A gyümölcsöt (a frisset és az aszaltat együtt) puhára pároljuk a fehérborban.
  2. Ekkor a lisztet és a tejet hozzáadva simára turmixoljuk és felfőzzük.
  3. A tűzről levéve keverjük bele a mézet és a tejszínhabot, majd aprított mentával tálaljuk.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük