Elkészítés: 20 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók (6 szelet):
250 g leveles tészta
10-12 db érett, felezett sárgabarack
ugyanennyi felezett dióbél
3 evőkanál sárgabaracklekvár
porcukor a beszóráshoz



Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tésztalapot egy tepsibe simítjuk, és megkenjük sárgabaracklekvárral úgy, hogy 2 cm-es pereme maradjon.
- A felezett sárgabarackokat vágott felükkel felfelé rásorakoztatjuk a lekvárral bekent felületre, és a magok helyére felezett dióbelet teszünk.
- Az egészet alaposan megszórjuk porcukorral, és a sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15 perc).
- Így a pereme szépen feljön, viszont a barack még nem ereszt túl sok levet, viszont a cukor enyhén karamellizálódik a tetején. Frissen finom!
Fotó: Tóth Milán Photography