Sárgabarackos lepény dióval és porcukorral, 20 perc alatt

Elkészítés: 20 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (6 szelet):

250 g leveles tészta

10-12 db érett, felezett sárgabarack

ugyanennyi felezett dióbél

3 evőkanál sárgabaracklekvár

porcukor a beszóráshoz

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tésztalapot egy tepsibe simítjuk, és megkenjük sárgabaracklekvárral úgy, hogy 2 cm-es pereme maradjon.
  3. A felezett sárgabarackokat vágott felükkel felfelé rásorakoztatjuk a lekvárral bekent felületre, és a magok helyére felezett dióbelet teszünk.
  4. Az egészet alaposan megszórjuk porcukorral, és a sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15 perc).
  5. Így a pereme szépen feljön, viszont a barack még nem ereszt túl sok levet, viszont a cukor enyhén karamellizálódik a tetején. Frissen finom!

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük