Grillezett csirkemell paradicsommal töltött sült paprikával

Elkészítés: 40 perc + pácolás

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

2 filézett csirkemell

200 ml natúr joghurt

4 közepes paradicsom

2 piros kaliforniai paprika

2 evőkanál olívaolaj

2 kiskanál édesköménymag

1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk és enyhén besózzuk.
  2. A joghurtba belekeverjük a zúzott fokhagymát, és belefektetjük a húst. Lefedve 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  3. Közvetlenül fogyasztás előtt grillrácson vagy vaslapon (esetleg grillserpenyőben) megsütjük.
  4. A paradicsomokat kereszt alakban egy kicsit bevágjuk, és forrásban lévő vízbe dobjuk – így könnyen eltávolítható a héja.
  5. A paprikákat kettévágjuk, és beletesszük a meghámozott paradicsomszemeket. Enyhén megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk az édesköménnyel.
  6. 180°C-os sütőben kb. 20 percig sütjük, vigyázva, hogy ne égjen meg a paprika héja. Frissen tálaljuk – nemcsak finom, nagyon szép fogás is.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük