Elkészítés: 60 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók:

6 közepes méretű karalábé

4 tojás

2 dl tejföl

2 evőkanál olívaolaj

2 dl tejszín

só, bors, őrölt szerecsendió

snidling, apróra vágva

Elkészítés:

  1. A karalábékat alaposan meghámozzuk úgy, hogy a héj alsó rétegei, a szálkás részek is eltávolításra kerüljenek.
  2. Kivájjuk őket, az így nyert karalábéforgácsot egy külön lábasban félretesszük.
  3. A tojásokat habosra verjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, egy kis szerecsendióval és egy evőkanálnyi friss snidlinggel ízesítjük, majd a keverékkel megtöltjük a kivájt karalábékat.
  4. Egy tűzálló tálban kevés vizet aláöntve, lefedve puhára pároljuk (a sütőt 180 fokra melegítjük elő, kb. 30 percig tart a folyamat).
  5. Ha megpuhult, levesszük a fedőt, és a tetejét halványpirosra sütjük.
  6. A mártáshoz a karalábéforgácsot olajon puhára pároljuk, majd pépesítjük. Felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd tálaláskor megszórjuk snidlinggel.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük