Fűszeres töltött padlizsán

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (2 adag):

2 kisebb padlizsán, félbevágva, kivájva

1 kis fej vöröshagyma

3 evőkanál olaj

200 g apróra vágott pulykamell

Só, frissen őrölt fekete bors

1 kávéskanál cayenne bors

2 teáskanál indiai szárnyas fűszerkeverék (Fűszerész)

100 g szilva kimagozva, felaprítva

1 tojás

Kevés fehérbor (kb. fél deci)

100 g durvára vágott, enyhén pirított pekándió

 Elkészítés:

  1. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd beledobjuk a pulykamellet, sózzuk, borsozzuk, és aláöntjük a bort.
  2. Hagyjuk elpárologni az alkoholtartalmát, és lefedjük, hogy megpuhuljon a hús.
  3. Utána egy picit pirítjuk, majd mellétesszük a padlizsán belsejét, kockákra vágva.
  4. Megszórjuk az indiai szárnyas fűszerkeverékkel (ha magyarost használtok, nem illik bele a szilva), és rövid ideig együtt pirítjuk.
  5. Akkor levesszük a tűzről, és néhány perc után belekeverjük a tojást, a felaprított szilvát és a pekándiót.
  6. A masszával megtöltjük a kivájt padlizsánokat, és 160 fokos, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük