Elkészítés: 60 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (6 adag):

 25 g vaj

150 g kukoricadara

50 g tejszín

1 vanília rúd kikaparva

2 szem csillagánizs

1 teáskanál reszelt gyömbér

½ citrom reszelt héja

3 evőkanál méz

2 nagy tojás (szétválasztva)

500 g japán vörös szilva + 6 darab a díszítéshez

6 evőkanál barnacukor

1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

  1. 6 közepes szufléformát kikenünk vajjal, majd kiszórjuk a cukorral.
  2. A megmosott, kimagozott, faldarabolt szilvát kevés vízzel és a fűszerekkel együtt felforraljuk. A vaníliát és a mézet a végén rakjuk bele.
  3. A tűzről levéve belekeverjük a szódabikarbónával összekevert kukoricadarát, majd félretesszük.
  4. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval habot verünk.
  5. Ha a szilvához kevert dara félig kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a maradék vajat, a tejszínt, majd a felvert habot is.
  6. A masszát a szufléformákba kanalazzuk, a tetejét szilvagerezdekkel díszítjük. és megszórjuk barna cukorral.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a végeredményt.

A RECEPTHEZ VIDEO IS KÉSZÜLT, ITT MEGTEKINTHETŐ

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük