Elkészítés: 60 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (6 adag):
25 g vaj
150 g kukoricadara
50 g tejszín
1 vanília rúd kikaparva
2 szem csillagánizs
1 teáskanál reszelt gyömbér
½ citrom reszelt héja
3 evőkanál méz
2 nagy tojás (szétválasztva)
500 g japán vörös szilva + 6 darab a díszítéshez
6 evőkanál barnacukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
- 6 közepes szufléformát kikenünk vajjal, majd kiszórjuk a cukorral.
- A megmosott, kimagozott, faldarabolt szilvát kevés vízzel és a fűszerekkel együtt felforraljuk. A vaníliát és a mézet a végén rakjuk bele.
- A tűzről levéve belekeverjük a szódabikarbónával összekevert kukoricadarát, majd félretesszük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval habot verünk.
- Ha a szilvához kevert dara félig kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a maradék vajat, a tejszínt, majd a felvert habot is.
- A masszát a szufléformákba kanalazzuk, a tetejét szilvagerezdekkel díszítjük. és megszórjuk barna cukorral.
- 180 fokra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a végeredményt.
A RECEPTHEZ VIDEO IS KÉSZÜLT, ITT MEGTEKINTHETŐ
Fotó: Tóth Milán Photography