Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (2 adag):
2 kisebb padlizsán, félbevágva, kivájva
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
200 g apróra vágott pulykamell
Só, frissen őrölt fekete bors
1 kávéskanál cayenne bors
2 teáskanál indiai szárnyas fűszerkeverék (Fűszerész)
100 g szilva kimagozva, felaprítva
1 tojás
Kevés fehérbor (kb. fél deci)
100 g durvára vágott, enyhén pirított pekándió
Elkészítés:
- Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd beledobjuk a pulykamellet, sózzuk, borsozzuk, és aláöntjük a bort.
- Hagyjuk elpárologni az alkoholtartalmát, és lefedjük, hogy megpuhuljon a hús.
- Utána egy picit pirítjuk, majd mellétesszük a padlizsán belsejét, kockákra vágva.
- Megszórjuk az indiai szárnyas fűszerkeverékkel (ha magyarost használtok, nem illik bele a szilva), és rövid ideig együtt pirítjuk.
- Akkor levesszük a tűzről, és néhány perc után belekeverjük a tojást, a felaprított szilvát és a pekándiót.
- A masszával megtöltjük a kivájt padlizsánokat, és 160 fokos, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Tóth Milán Photography