Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag főétel, 6 adag köret):
1 kisebb padlizsán
1 kis cukkini
1 kápia paprika
1 közepes fej lilahagyma
4-5 evőkanál olaj
2 tojás
100 g kukoricaliszt
100 g frissen reszelt parmezán
500 ml joghurt
só, őrölt fekete bors
friss kakukkfű, rozmaring, bazsalikom ízlés szerint






Elkészítés:
- A feldarabolt zöldségeket forró olajban átsütjük, majd az olajjal együtt a tepsibe terítjük, és a 220 fokra előmelegített sütőben is sütjük további 10 percig.
- Idő közben a tojást, a joghurtot, a parmezánt, a lisztet és a tojásokat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
- A tepsit kivesszük a sütőből, és a masszát a zöldségekre öntjük, majd megszórjuk a zöldfűszerekkel.
- A sütőbe visszatéve addig sütjük az eredeti hőmérsékleten, míg a tészta kicsit feljön, akkor levesszük 180 fokra, és így sütjük még kb. 20 percig.
- Frissen tálaljuk: önmagában, de köretként is megállja a helyét.
Fotó: Tóth Milán Photography