Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (kb. 3 kg):

2 kg bio citrom héja

3 citrom leve

1 teáskanál egész fehér bors

1 liter víz

½ kiló cukor

Elkészítés:

  1. Az alaposan megmosott citromok héját vékonyan levágjuk.
  2. A vízből, a cukorból a borssal szirupot főzünk.
  3. Ha felforrt, a borsszemeket kivesszük belőle, és beletesszük a citromhéjat.
  4. Lassú tűzön, bugyogtatva főzzük kb. 30 percig, míg a citromhéj zselésen átlátszóvá válik, és megpuhul.
  5. Sterilizált üvegekbe tesszük, és száraz dunsztban hűtjük ki. Felnyitás után hűtőben tároljuk.

TIPP: Süteményekhez, krémekhez, mártásokba, vagy desszertlevesekhez betétnek szoktam elhasználni.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük