Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (kb. 3 kg):
2 kg bio citrom héja
3 citrom leve
1 teáskanál egész fehér bors
1 liter víz
½ kiló cukor
Elkészítés:
- Az alaposan megmosott citromok héját vékonyan levágjuk.
- A vízből, a cukorból a borssal szirupot főzünk.
- Ha felforrt, a borsszemeket kivesszük belőle, és beletesszük a citromhéjat.
- Lassú tűzön, bugyogtatva főzzük kb. 30 percig, míg a citromhéj zselésen átlátszóvá válik, és megpuhul.
- Sterilizált üvegekbe tesszük, és száraz dunsztban hűtjük ki. Felnyitás után hűtőben tároljuk.
TIPP: Süteményekhez, krémekhez, mártásokba, vagy desszertlevesekhez betétnek szoktam elhasználni.
Fotó: Tóth Milán Photography