Elkészítés: 40 perc + hűtés

Nehézség: 2

Hozzávalók (6 adag):

250 g quinoa

100 g közepes kockákra vágott feta

15 szem koktélparadicsom, félbevágva

5 evőkanál jó minőségű olívaolaj

2 citrom frissen facsart leve, 1 teáskanálnyi reszelt héja

1 vékonyra szeletelt lilahagyma

1 csokor apróra vágott friss mentalevél

1 csokor apróra vágott friss, lapos levelű petrezselyem

1 kisebb kápia paprika, apró kockákra vágva

1 kisebb kígyóuborka, hámozatlan, közepes kockákra vágva

tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés: 

1. Egy serpenyőben szárazon, folyamatosan kevergetve enyhén pirítsuk meg a quinoa magokat, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyit felvesz – kb. 3-3,5 dl. Sózzuk meg, és kevergetve forraljuk el róla a vizet. Mikor a magok kezdenek átfehéredni, és csak kevés víz látható az edény alján, fedjük le és tegyük félre – míg kihűl, ezt magába szívja és teljesen megpuhul.

2. Ez idő alatt daraboljuk fel a zöldségeket, a fetát, aprítsuk fel a zöldfűszereket, és keverjük ki az öntetet a citromlé és az olívaolaj felhasználásával. A listában szereplő són és borson kívül ízesíthetjük egy kis csilivel, vagy más csípős fűszerrel is.

3. Ha a quinoa kihűlt, keverjük össze a salátát, és legalább egy órára tegyük a hűtőbe fogyasztás előtt. Hidegen tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük