Elkészítés: 40 perc + hűtés
Nehézség: 2
Hozzávalók (6 adag):
250 g quinoa
100 g közepes kockákra vágott feta
15 szem koktélparadicsom, félbevágva
5 evőkanál jó minőségű olívaolaj
2 citrom frissen facsart leve, 1 teáskanálnyi reszelt héja
1 vékonyra szeletelt lilahagyma
1 csokor apróra vágott friss mentalevél
1 csokor apróra vágott friss, lapos levelű petrezselyem
1 kisebb kápia paprika, apró kockákra vágva
1 kisebb kígyóuborka, hámozatlan, közepes kockákra vágva
tengeri só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben szárazon, folyamatosan kevergetve enyhén pirítsuk meg a quinoa magokat, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyit felvesz – kb. 3-3,5 dl. Sózzuk meg, és kevergetve forraljuk el róla a vizet. Mikor a magok kezdenek átfehéredni, és csak kevés víz látható az edény alján, fedjük le és tegyük félre – míg kihűl, ezt magába szívja és teljesen megpuhul.
2. Ez idő alatt daraboljuk fel a zöldségeket, a fetát, aprítsuk fel a zöldfűszereket, és keverjük ki az öntetet a citromlé és az olívaolaj felhasználásával. A listában szereplő són és borson kívül ízesíthetjük egy kis csilivel, vagy más csípős fűszerrel is.
3. Ha a quinoa kihűlt, keverjük össze a salátát, és legalább egy órára tegyük a hűtőbe fogyasztás előtt. Hidegen tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography