Elkészítés: 60 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (kb. 500 g):

3 kg narancs héja (megtisztítva, feldarabolva)

2 liter víz

2 kg cukor

1 citrom leve

Elkészítés:

  1. A cukrot lassan melegítve feloldjuk a vízben, majd beletesszük a narancshéjat és a citromlevet.
  2. Lassú tűzön üvegesre főzzük a narancshéjat.
  3. Ha megpuhult, kifertőtlenített üvegekbe tesszük, ráöntjük a főzés közben keletkezett szirupot és légmenetesen lezárjuk őket.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük