Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (1 kg sült meggyhez):

1 kg magozott meggy

100 g barnacukor

1 teáskanál őrölt csillagánizs

½ kávéskanál fehér bors

1,5 deci testes vörösbor

0,5 deci jó minőségű rum

Elkészítés:

Az eljárás gyors és egyszerű: a kimagozott meggyet egy sütőtálba terítem, megszórom cukorral, egy kis fűszerrel (ez lehet őrölt csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, kardamom, esetleg egy kis bors is), aláöntöm a vörösbort és 180 fokos sütőben, fedő nélkül sütöm kb. 20 percig, míg a meggy láthatóan megsül és a bor is sziruppá sűrűsödik alatta. Akkor jól zárható, kiforrázott üvegbe töltöm.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük