Elkészítés: 25 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

400 g morzsolt csemegekukorica

1 kápia paprika

1 közepes fej hagyma

1,5 liter víz

2 dl tejszín

1 evőkanál vaj (vagy olaj)

só, őrölt bors

1 csapott kávéskanál csili (ha csípősen szeretjük)

A tálaláshoz:

friss zöld erőspaprika

Elkészítés:

  1. A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát és a kockákra vágott, kimagozott kápia paprikát.
  2. Enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a kukoricát és felengedjük a vízzel.
  3. Takaréklángon puhára főzzük, majd a tűzről levéve botmixerrel darabosra turmixoljuk.
  4. Beleöntjük a tejszínt, az őrölt csilit és a borsot, és ezekkel újra felforraljuk.
  5. Aki nagyon szereti a csípőset, a tányéron még tehet rá karikára vágott, friss zöld csilipaprikát.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük