Elkészítés: 25 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag):
400 g morzsolt csemegekukorica
1 kápia paprika
1 közepes fej hagyma
1,5 liter víz
2 dl tejszín
1 evőkanál vaj (vagy olaj)
só, őrölt bors
1 csapott kávéskanál csili (ha csípősen szeretjük)
A tálaláshoz:
friss zöld erőspaprika
Elkészítés:
- A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát és a kockákra vágott, kimagozott kápia paprikát.
- Enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a kukoricát és felengedjük a vízzel.
- Takaréklángon puhára főzzük, majd a tűzről levéve botmixerrel darabosra turmixoljuk.
- Beleöntjük a tejszínt, az őrölt csilit és a borsot, és ezekkel újra felforraljuk.
- Aki nagyon szereti a csípőset, a tányéron még tehet rá karikára vágott, friss zöld csilipaprikát.
Fotó: Tóth Milán Photography