Elkészítési idő: 50 perc + 2 hét áztatás
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (kb. 2 liter):
5 bio citrom héja
7 dl vodka
1,2 liter víz
1 kg cukor
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/Citrom1.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/Citrom2.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/Citrom3.jpg)
Elkészítés:
- Ez esetben nagyon fontos, hogy vegyszermentes gyümölcsöt használjunk, hiszen két hétig áztatjuk a héjat a vodkában, így a méreganyagok is maradéktalanul kiáznának belőle, és belekerülnének a likőrbe.
- A citromok héját vékonyan levágjuk (a héj alatti fehér résznek nem szabad belekerülnie, mert ettől keserű lesz).
- Beletesszük egy jól zárható üvegbe, és felöntjük az alkohollal.
- Két hétig hagyjuk állni – ez alatt kiáznak belőle az íz- és színanyagok, így szép sárga, illatos folyadékot kapunk.
- A likőr elkészítése előtt a cukorból és a vízből sűrű szirupot készítünk, amit hagyunk kihűlni, majd összekeverjük a narancshéjtól megtisztított vodkával.
- Üvegekbe adagoljuk és egy-két nap múlva fogyaszthatjuk a likőrt.
Fotó: Tóth Milán Photography