Elkészítési idő: 30 perc + 6 óra hűtés

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (12 adag):

250 g mascarpone

250 g babapiskóta

100 g narancslekvár

1 dl arancello

3 tojás (szétválasztva)

3 evőkanál darált, szirupos narancshéj

3 evőkanál barna cukor

őrölt szegfűszeg a beszóráshoz 

Elkészítés:

  1. A lekvárt az arancellóval összekeverjük.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk: a sárgájákat a cukorral és a darált, szirupos narancshéjjal összekeverjük, a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A sárgájából készült krémhez adjuk hozzá a mascarponét, majd a fehérjét is alákeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
  4. A piskótákat egy tálba fektetjük, meglocsoljuk az arancellóval hígított lekvárral, majd rákenjük a krémet. (A „locsolás” ez esetben azt jelenti, hogy kb. egy kávéskanálnyit kiveszek a keverékből, és rákenem egyenként a babapiskótákra: a tiramisu úgy jó, ha a piskóta átveszi a folyadék ízét, de nem tocsog benne – igazából a krémtől puhul meg, de egyben marad, és nincs körülötte felesleges folyadék.)
  5. Erre még egy réteget teszünk ugyanígy, majd a tetejét enyhén megszórjuk az őrölt szegfűszeggel, és fogyasztás előtt legalább 6 órára a hűtőbe tesszük.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük