Elkészítési idő: 30 perc + 6 óra hűtés
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (12 adag):
250 g mascarpone
250 g babapiskóta
100 g narancslekvár
1 dl arancello
3 tojás (szétválasztva)
3 evőkanál darált, szirupos narancshéj
3 evőkanál barna cukor
őrölt szegfűszeg a beszóráshoz
Elkészítés:
- A lekvárt az arancellóval összekeverjük.
- A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk: a sárgájákat a cukorral és a darált, szirupos narancshéjjal összekeverjük, a fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgájából készült krémhez adjuk hozzá a mascarponét, majd a fehérjét is alákeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
- A piskótákat egy tálba fektetjük, meglocsoljuk az arancellóval hígított lekvárral, majd rákenjük a krémet. (A „locsolás” ez esetben azt jelenti, hogy kb. egy kávéskanálnyit kiveszek a keverékből, és rákenem egyenként a babapiskótákra: a tiramisu úgy jó, ha a piskóta átveszi a folyadék ízét, de nem tocsog benne – igazából a krémtől puhul meg, de egyben marad, és nincs körülötte felesleges folyadék.)
- Erre még egy réteget teszünk ugyanígy, majd a tetejét enyhén megszórjuk az őrölt szegfűszeggel, és fogyasztás előtt legalább 6 órára a hűtőbe tesszük.