Vörösborban párolt körte diós mascarponekrémmel

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (6 adag):

100 g cukor

500 ml vörösbor

1 vaníliarúd

2 narancs

6 körte

200 g darált dió

250 g mascarpone

Elkészítés:

  1. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük a borral.
  2. A vaníliarudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk, és a héjjal együtt a borba dobjuk.
  3. Hozzáadjuk az egyik narancs megtisztított, lehámozott sárga héját, és amikor a cukor felolvadt, a narancs levét is.
  4. A meghámozott körtéket tűzálló tálba rakjuk, rászűrjük a bort, és 220 °C-os sütőbe toljuk, ahol néha meglocsolva puhára pároljuk.
  5. A diót kikeverjük a mascarponéval, a másik narancs levével és lereszelt héjával.
  6. A puha körtéket óvatosan tányérokra emeljük, a boros sziruppal meglocsoljuk, és a diós krémet mellé kanalazzuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük