Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (6 adag):
100 g cukor
500 ml vörösbor
1 vaníliarúd
2 narancs
6 körte
200 g darált dió
250 g mascarpone
Elkészítés:
- A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük a borral.
- A vaníliarudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk, és a héjjal együtt a borba dobjuk.
- Hozzáadjuk az egyik narancs megtisztított, lehámozott sárga héját, és amikor a cukor felolvadt, a narancs levét is.
- A meghámozott körtéket tűzálló tálba rakjuk, rászűrjük a bort, és 220 °C-os sütőbe toljuk, ahol néha meglocsolva puhára pároljuk.
- A diót kikeverjük a mascarponéval, a másik narancs levével és lereszelt héjával.
- A puha körtéket óvatosan tányérokra emeljük, a boros sziruppal meglocsoljuk, és a diós krémet mellé kanalazzuk.
Fotó: Tóth Milán Photography