Elkészítés: 45 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (6 darabhoz):
A tésztához:
1 bögre liszt
½ bögre barna cukor
½ csomag sütőpor
5 evőkanál jó minőségű kakaópor
2 tojás
5 evőkanál tej
5 evőkanál olvasztott vaj
5 evőkanál Unicum
A mázhoz:
100 g barna cukor
100 g magas kakaótartalmú fekete csokoládé
100 g vaj
4 evőkanál Unicum
4 evőkanál víz
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit egy tálban simára keverjük, majd kivajazott muffinformákba kanalazva 180 °C-os sütőben szúráspróbáig sütjük (kb. 20 perc).
- Közben a mázhoz egy kis edényben, négy evőkanálnyi vízben felolvasztjuk a cukrot.
- Gőz fölött megolvasztjuk a darabokra tört csokoládét, belekeverjük a vajat, a cukorszirupot, és a fele Unicummal jól kikeverjük.
- Langyosra hűtjük.
- A kihűlt muffinok tetejét levágjuk, hogy lapos legyen a tortácskák alja, majd még egy, 1 cm vastag szeletet levágunk belőlük.
- A belsejükből 3 kiskanálnyi tésztát kikanalazunk, ezt egy tálban összekeverjük a csokimáz felével és a maradék Unicummal, majd visszakanalazzuk a tészták kivájt belsejébe.
- A levágott „talpakra” ráhelyezzük a megtöltött tortácskákat, és bevonjuk csokoládémázzal.
- Tálaláskor rumos meggyet adtam hozzá – remélem, nem számít eretnekségnek…
Fotó: Tóth Milán Photography