Elkészítés: 80 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (6 adag):

Fűszersó:

1 teáskanál durva szemcséjű só

1 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál szárított kakukkfű

½ kávéskanál pirított köménymag

frissen őrölt fekete bors

Fasírt:

250 g darált sertéshús

1 szikkadt zsemle, tejbe áztatva

1 egész tojás

1 csomag petrezselyemzöld, aprítva

1 nagyobb, savanykás alma meghámozva, lereszelve

fűszersó

1 tojássárgája

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a fűszersót: keverjük össze a hozzávalókat.
  2. Összekeverjük a fasírt hozzávalóit: a sertéshúshoz (én kétszer szoktam ledaráltatni, hogy ne legyen darabos) hozzáadjuk a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, egy tojást, a csomag aprított petrezselyemzöldet, egy reszelt almát a fűszersót ízlés szerint, és hagyjuk egy kicsit állni.
  3. Egy vastag alufóliát átkenünk olajjal, erre halmozzuk hosszában a húst, majd a fóliával feltekerjük, és egyenletesre „gyúrjuk”.
  4. 160 fokos sütőben a fóliában sütjük 30 percig.
  5. Akkor kibontjuk, megkenjük a fűszersóval simára kevert tojássárgájával, és szép piros, ropogósra sütjük.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük