Elkészítés: 80 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (6 adag):
Fűszersó:
1 teáskanál durva szemcséjű só
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál szárított kakukkfű
½ kávéskanál pirított köménymag
frissen őrölt fekete bors
Fasírt:
250 g darált sertéshús
1 szikkadt zsemle, tejbe áztatva
1 egész tojás
1 csomag petrezselyemzöld, aprítva
1 nagyobb, savanykás alma meghámozva, lereszelve
fűszersó
1 tojássárgája
Elkészítés:
- Először készítsük el a fűszersót: keverjük össze a hozzávalókat.
- Összekeverjük a fasírt hozzávalóit: a sertéshúshoz (én kétszer szoktam ledaráltatni, hogy ne legyen darabos) hozzáadjuk a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, egy tojást, a csomag aprított petrezselyemzöldet, egy reszelt almát a fűszersót ízlés szerint, és hagyjuk egy kicsit állni.
- Egy vastag alufóliát átkenünk olajjal, erre halmozzuk hosszában a húst, majd a fóliával feltekerjük, és egyenletesre „gyúrjuk”.
- 160 fokos sütőben a fóliában sütjük 30 percig.
- Akkor kibontjuk, megkenjük a fűszersóval simára kevert tojássárgájával, és szép piros, ropogósra sütjük.
Fotó: Tóth Milán Photography