Elkészítés: 45 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (2 adag):
250 g kemény tofu, kockára vágva
1 fej brokkoli, rózsáira szedve
100 g pörkölt földimogyoró
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 vékonyra szelt mogyoróhagyma
1 kis db reszelt gyömbér
1 teáskanál szecsuani bors
2 evőkanál fekete ecet
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 kávéskanál csilipor
2 evőkanál szezámolaj
A körethez:
200 g barna rizs
Elkészítés:
- Mossuk meg és szárítsuk le a friss zöldségeket.
- Főzzük meg a rizst.
- Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat.
- Adjuk hozzá a tofut, és pirítsuk kevergetve 4-6 percig, majd tegyük át egy tányérra.
- Egy kis tálban, habverővel elegyítsük a kukoricakeményítőt, szójaszószt, fekete ecetet, és 1 dl vízzel keverjük simára.
- A serpenyőbe öntsük bele a maradék olajat, és pirítsuk meg benne a hagymát, majd a zöldségeket, és kevergetve-rázogatva hirtelen süssük át őket (nem szabad megpuhulniuk, enyhén roppanjanak a fog alatt).
- Öntsük hozzá a keményítős keveréket és a többi fűszert, majd főzzük össze (1-2 perc alatt besűrűsödik). Keverjük hozzá a megpirított tofut és a mogyorót, és rizzsel tálaljuk.
Food design: Antal Balázs BAANTAL
Fotó: Tóth Milán Photography