Elkészítés: 45 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (2 adag):

250 g kemény tofu, kockára vágva

1 fej brokkoli, rózsáira szedve

100 g pörkölt földimogyoró

4 gerezd zúzott fokhagyma

2 vékonyra szelt mogyoróhagyma

1 kis db reszelt gyömbér

1 teáskanál szecsuani bors

2 evőkanál fekete ecet

2 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál kukoricakeményítő

1 kávéskanál csilipor

2 evőkanál szezámolaj

A körethez:

200 g barna rizs

Elkészítés:

  1. Mossuk meg és szárítsuk le a friss zöldségeket.
  2. Főzzük meg a rizst.
  3. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat.
  4. Adjuk hozzá a tofut, és pirítsuk kevergetve 4-6 percig, majd tegyük át egy tányérra.
  5. Egy kis tálban, habverővel elegyítsük a kukoricakeményítőt, szójaszószt, fekete ecetet, és 1 dl vízzel keverjük simára.
  6. A serpenyőbe öntsük bele a maradék olajat, és pirítsuk meg benne a hagymát, majd a zöldségeket, és kevergetve-rázogatva hirtelen süssük át őket (nem szabad megpuhulniuk, enyhén roppanjanak a fog alatt).
  7. Öntsük hozzá a keményítős keveréket és a többi fűszert, majd főzzük össze (1-2 perc alatt besűrűsödik). Keverjük hozzá a megpirított tofut és a mogyorót, és rizzsel tálaljuk.

Food design: Antal Balázs BAANTAL

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük