Elkészítés: 40 perc (+ a cékla elősütése 40 perc)

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 adag):

350 g zöld lencse

4 db közepes cékla

10 g friss torma, finomra reszelve

1 nagy lilahagyma, apróra vágva

150 g sűrű kókuszkrém

2 babérlevél

1 dl fehérbor

2 evőkanál szarvasgombaolaj (olívaolajjal helyettesíthető)

Só és bors

Elkészítés:

  1. Először vágjuk félbe a megtisztított céklákat, fektessük egy tepsibe és süssük 40 percen át 180 ºC-on.
  2. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg benne a hagymát, adjuk hozzá a lencsét (a zöld lencsét nem kell áztani), a babérlevelet és a bort, majd annyi vizet, hogy ellepje.
  3. Forraljuk fel, majd lassan pároljuk, míg a víz elpárolog, és csak annyi marad, hogy nedvesen tartsa a keveréket.
  4. Közben adjuk hozzá a tormát és a kókuszkrém felét.
  5. A megsütött céklát hámozzuk meg, vágjuk 1 cm-es kockákra (le is reszelhetjük), és keverjük a lencséhez.
  6. Locsoljuk meg szarvasgombaolajjal, adjuk hozzá a maradék tejszínt és tálaljuk.

Food design: Antal Balázs BAANTAL

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük