Spagetti narancsos sültpaprika mártásban

Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (4 adag):

250 g spagetti tészta

5 nagy kápia paprika

100 g sűrített paradicsomszósz

1 narancs héja és leve

1 salotta hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 dl vörösbor

kevés olívaolaj

só, bors, csilipor, fahéj

A tálaláshoz:

pecorino vagy parmezán sajt

friss, zöld koriander (opcionális)

Elkészítés:

  1. A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, majd a grillrácsra téve, 160 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
  2. A sütőből kivéve egy tálba rakjuk és néhány percre légmentesen lezárjuk – így távolíthatjuk el a legkönnyebben a héját.
  3. Miután a héjat lehúztuk, kimagozzuk őket és csíkokra vágjuk.
  4. A hagymát vékony karikákra vágjuk, és megsózva megpároljuk az olajon (azért sózzuk meg, mert nem pirítani akarjuk, hanem finom üvegesre párolni – így kiadja a nedvességet).
  5. Beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a paprikaszeleteket.
  6. Megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a csilit és rövid ideig lefedve pároljuk.
  7. Akkor hozzákeverjük a paradicsompürét, egy csipet fahéjat adunk hozzá, ráöntjük a bort és sűrű mártást főzünk belőle.
  8. A főzés végén hozzáöntjük egy érett narancs kifacsart levét és a reszelt héját, majd lefedve állni hagyjuk, míg megfőzzük a tésztát.
  9. Reszelt pecorino sajttal, esetleg friss korianderrel, és vörösborral tálaljuk.

A recepthez video is készült, melyet a Youtube csatornámon nézhetsz meg, ITT:

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük