Elkészítés: 40 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (4 adag):
250 g spagetti tészta
5 nagy kápia paprika
100 g sűrített paradicsomszósz
1 narancs héja és leve
1 salotta hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor
kevés olívaolaj
só, bors, csilipor, fahéj
A tálaláshoz:
pecorino vagy parmezán sajt
friss, zöld koriander (opcionális)
Elkészítés:
- A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, majd a grillrácsra téve, 160 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
- A sütőből kivéve egy tálba rakjuk és néhány percre légmentesen lezárjuk – így távolíthatjuk el a legkönnyebben a héját.
- Miután a héjat lehúztuk, kimagozzuk őket és csíkokra vágjuk.
- A hagymát vékony karikákra vágjuk, és megsózva megpároljuk az olajon (azért sózzuk meg, mert nem pirítani akarjuk, hanem finom üvegesre párolni – így kiadja a nedvességet).
- Beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a paprikaszeleteket.
- Megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a csilit és rövid ideig lefedve pároljuk.
- Akkor hozzákeverjük a paradicsompürét, egy csipet fahéjat adunk hozzá, ráöntjük a bort és sűrű mártást főzünk belőle.
- A főzés végén hozzáöntjük egy érett narancs kifacsart levét és a reszelt héját, majd lefedve állni hagyjuk, míg megfőzzük a tésztát.
- Reszelt pecorino sajttal, esetleg friss korianderrel, és vörösborral tálaljuk.
A recepthez video is készült, melyet a Youtube csatornámon nézhetsz meg, ITT:
Fotó: Tóth Milán Photography