Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi fok: 1

Hozzávalók (8 adag):

1 kg alma

120 g vaj + 2 evőkanál a tepsi kikenéséhez

100 g liszt

70 g cukor

1 teáskanál fahéj

A tálaláshoz:

Vaníliafagylalt (elhagyható)

Elkészítés:

  1. Egy tepsit kikenünk vajjal.
  2. A megmosott almákat héjastól negyedekre vágjuk, kimagozzuk, és a tepsibe rendezzük.
  3. A lisztet kikeverjük az őrölt fahéjjal és az alma tetejére szitáljuk.
  4. Megszórjuk kristálycukorral, és a tetejére szórjuk a vékonyra szelt vajat, hogy mindenhova jusson.
  5. Fóliával lefedve, 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a fóliát levéve, barnásra sütjük a tetejét.
  6. Frissen, vaníliafagylalttal tálaljuk.

TIPP: Liszt helyett használhatunk maradék kalácsból készült morzsát vagy alternatív lisztet (rizs, mandula, stb.), vaj helyett kókuszzsírt, fagylalt helyett pedig vaníliasodót.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük