Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok: 1
Hozzávalók (8 adag):
1 kg alma
120 g vaj + 2 evőkanál a tepsi kikenéséhez
100 g liszt
70 g cukor
1 teáskanál fahéj
A tálaláshoz:
Vaníliafagylalt (elhagyható)
Elkészítés:
- Egy tepsit kikenünk vajjal.
- A megmosott almákat héjastól negyedekre vágjuk, kimagozzuk, és a tepsibe rendezzük.
- A lisztet kikeverjük az őrölt fahéjjal és az alma tetejére szitáljuk.
- Megszórjuk kristálycukorral, és a tetejére szórjuk a vékonyra szelt vajat, hogy mindenhova jusson.
- Fóliával lefedve, 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a fóliát levéve, barnásra sütjük a tetejét.
- Frissen, vaníliafagylalttal tálaljuk.
TIPP: Liszt helyett használhatunk maradék kalácsból készült morzsát vagy alternatív lisztet (rizs, mandula, stb.), vaj helyett kókuszzsírt, fagylalt helyett pedig vaníliasodót.