Elkészítés: 30 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (8 adag):
1/2 kg savanyú káposzta
3 közepes krumpli
1 fej vöröshagyma
1 petrezselyem gyökér
1 nagyobb sárgarépa
só, frissen őrölt fekete bors, pirospaprika
köménymag, babérlevél, tárkony
3 evőkanál olaj
A tálaláshoz:
Tejföl vagy vegán növényi krém
Elkészítés:
- Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, megpirítjuk benne a köménymagot és a pirospaprikát.
- Beletesszük savanyúkáposztát (levével együtt) és a feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön pároljuk, míg minden zöldség levet enged.
- Akkor felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és beletesszük a babérlevelet és a tárkonyt, majd puhára főzzük.
- Mikor elkészült, botmixerrel pürésítjük, tejföllel tálaljuk.