Elkészítés: 40 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (12 darabhoz):
100 g vaj
130 g cukor
1 kávéskanál vaníliaeszencia
2 tojás
100 g liszt
100 g darált mák
fél csomag sütőpor
50 g marcipánmassza
50 g szeletelt mandula
100 ml tej
csipetnyi só
20 dkg konyakos cseresznye (vagy friss)
Elkészítés:
- A puha vajat simára keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliaeszenciát, és egyenként a tojásokat, majd az összekevert lisztet, mákot és sütőport.
- A tejben feloldunk egy csipetnyi sót, ezzel lazítjuk a keveréket, végül belekeverjük a lereszelt marcipánt és a mandulaszeleteket.
- A sütőformába helyezett papírkapszulákba kanalazzuk, majd mindegyikbe teszünk 3-4 szem kimagozott cseresznyét.
- Előmelegített,180 °C-os sütőben, kb. 25 percig, szúráspróbáig sütjük.