Elkészítés: 40 perc + pihentetés
Nehézség: 3
Hozzávalók (10 szelet):
A tésztához:
250 g liszt
130 g vaj
1 evőkanál porcukor
csipetnyi só
1 tojás
A tetejére:
3 érett alma
5 evőkanál sárgabarack-lekvár
fél marék vágott dió
porcukor
A forma kikenéséhez:
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
- Egy tálban összekeverjük a vajat, a cukrot, a sót, majd beletesszük a tojást, és összekeverjük.
- Hozzászórjuk a lisztet, alaposan összedolgozzuk, és egy órán át a hűtőben pihentetjük.
- Ezután kerekre nyújtjuk, kivajazott tortaformába fektetjük úgy, hogy kb. másfél centis pereme legyen.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.
- A sütőből kivéve megkenjük a baracklekvárral, szépen elrendezzük rajta az almagerezdeket, megszórjuk vágott dióval, és további 20 perc alatt készre sütjük.
- A sütés utolsó két-három percében megszórjuk porcukorral, ami enyhén karamellizálódik a tetején. Frissen tálaljuk.