Elkészítés: 50 perc +áztatás

Nehézségi fok 3

Lisztmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát

Hozzávalók (4 adag):

500 g édesburgonya (batáta), kockákra vágva

200 g sárgaborsó

1 közepes vöröshagyma, apróra vágva

3 gerezd zúzott fokhagyma

3 cm friss gyömbér darab, finomra vágva vagy reszelve

1 kávéskanál szárított piros chili

1 nagy paradicsom, apróra vágva

¼ teáskanál egész (sárga) mustármag

2 teáskanál currypor

1 kávéskanál őrölt fahéj

½ teáskanál őrölt koriandermag

1 evőkanál őrölt köménymag

1 teáskanál Garam Masala (indiai fűszerkeverék)

1 teáskanál kurkuma por

1 evőkanál olívaolaj

1 l víz

A tálaláshoz:

Frissen vágott koriander és főtt basmati rizs

Húsos verzió:

1 apróra vágott, filézett csirkemell

Elkészítés:

  1. Öblítsük le a korábban beáztatott sárgaborsót, és csöpögtessük le.
  2. Melegítsük fel az olajat, és pirítsuk benne üvegesre a hagymát.
  3. Ha hússal készítjük, tegyük bele a kockákra vágott csirkemellet, és pirítsuk meg.
  4. Ezután adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát és az összes fűszert és pirítsuk, amíg a fűszerek elkezdenek illatozni.
  5. Akkor öntsük bele a leszűrt sárgaborsót. szórjuk bele a kockákra vágott édesburgonyát és engedjük fel a vízzel. Sózzuk meg, jól keverjük át, és lassú tűzön, lefedve főzzük 25-30 percig. A kockákra vágott paradicsomot a főzés végén keverjük hozzá.
  6. Tálaljuk frissen, párolt basmati rizzsel és friss korianderrel.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük