Elkészítés: 50 perc +áztatás
Nehézségi fok 3
Lisztmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát
Hozzávalók (4 adag):
500 g édesburgonya (batáta), kockákra vágva
200 g sárgaborsó
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 cm friss gyömbér darab, finomra vágva vagy reszelve
1 kávéskanál szárított piros chili
1 nagy paradicsom, apróra vágva
¼ teáskanál egész (sárga) mustármag
2 teáskanál currypor
1 kávéskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt koriandermag
1 evőkanál őrölt köménymag
1 teáskanál Garam Masala (indiai fűszerkeverék)
1 teáskanál kurkuma por
1 evőkanál olívaolaj
1 l víz
A tálaláshoz:
Frissen vágott koriander és főtt basmati rizs
Húsos verzió:
1 apróra vágott, filézett csirkemell
Elkészítés:
- Öblítsük le a korábban beáztatott sárgaborsót, és csöpögtessük le.
- Melegítsük fel az olajat, és pirítsuk benne üvegesre a hagymát.
- Ha hússal készítjük, tegyük bele a kockákra vágott csirkemellet, és pirítsuk meg.
- Ezután adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát és az összes fűszert és pirítsuk, amíg a fűszerek elkezdenek illatozni.
- Akkor öntsük bele a leszűrt sárgaborsót. szórjuk bele a kockákra vágott édesburgonyát és engedjük fel a vízzel. Sózzuk meg, jól keverjük át, és lassú tűzön, lefedve főzzük 25-30 percig. A kockákra vágott paradicsomot a főzés végén keverjük hozzá.
- Tálaljuk frissen, párolt basmati rizzsel és friss korianderrel.