Elkészítés: 50 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (14 szelet):
220 g cukor
180 g liszt
4 tojás
120 g vaj
100 g fekete csokoládé
100 g fehér csokoládé
2 kávéskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
- Két keverőtálban dolgozunk: egyikben a fehér, másikban a fekete csokis masszát állítjuk össze – a többi hozzávalót értelemszerűen megfelezzük.
- Először egy kis lábasban összeolvasztjuk a csokit (külön a fehéret és külön a feketét) és a vajat (60-60 grammot), amit a tűzről levéve langyosra hűtünk, majd átkanalazunk a keverőtálba.
- A cukor felével elektromos keverővel, kis fokozaton, habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is – masszánként kettőt, és egy-egy kanál vaníliakivonatot.
- Lassan adagolva hozzákeverjük a lisztet (90-90 grammot).
- Először a fekete csokis masszát öntjük a kivajazott tepsibe (kb. a negyedét meghagyjuk a tetejére), majd a fehéret. A maradék csokis tésztából csíkokat húzunk a tetejére.
- 180 °C-os, előmelegített sütőben szúráspróbáig (kb. 25 perc) sütjük.