Sütőben sült omlett grillparadicsommal

Elkészítés: 35 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

4 db koktélparadicsom
4 egész tojás, szétválasztva
1 ek vaj
100 g tejszín

1 evőkanál kukoricaliszt
só, bors,

egy csipetnyi őrölt szerecsendió

egy teáskanál ecet

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. A tojásokat válasszuk szét: a fehérjékből egy csipet sóval és egy teáskanál ecettel verjünk laza habot.
  3. A sárgáját keverjük simára a tejszínnel, dolgozzuk el benne simára a lisztet, fűszerezzük, majd a tojásfehérjét lazán keverjük hozzá.
  4. Öntsük adagonként a kivajazott szuflé formákba, és tegyünk a közepére egy koktélparadicsomot (de ízesíthetjük zöldfűszerekkel is, de ezeket apróra vágva előzőleg keverjük hozzá a tojáshoz).
  5. Egy tepsibe tegyünk annyi vizet, hogy kb. 1,5 centi magas legyen, tegyük bele a formákat, és az előmelegített sütőben süssük 20 percig. Salátákkal, pirítóssal tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük