Elkészítés: 35 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag):
4 db koktélparadicsom
4 egész tojás, szétválasztva
1 ek vaj
100 g tejszín
1 evőkanál kukoricaliszt
só, bors,
egy csipetnyi őrölt szerecsendió
egy teáskanál ecet
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- A tojásokat válasszuk szét: a fehérjékből egy csipet sóval és egy teáskanál ecettel verjünk laza habot.
- A sárgáját keverjük simára a tejszínnel, dolgozzuk el benne simára a lisztet, fűszerezzük, majd a tojásfehérjét lazán keverjük hozzá.
- Öntsük adagonként a kivajazott szuflé formákba, és tegyünk a közepére egy koktélparadicsomot (de ízesíthetjük zöldfűszerekkel is, de ezeket apróra vágva előzőleg keverjük hozzá a tojáshoz).
- Egy tepsibe tegyünk annyi vizet, hogy kb. 1,5 centi magas legyen, tegyük bele a formákat, és az előmelegített sütőben süssük 20 percig. Salátákkal, pirítóssal tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography