Elkészítés: 40 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (6 adag):
1 csomag fehérspárga
1 csomag zöldspárga
4 zsenge sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 csomag petrezselyemzöld
5-6 szem újkrumpli
2 közepes fej főzőhagyma
6 dkg vaj
3 dl tejföl
só, őrölt fehérbors
Elkészítés:
- A vajat egy lábosban megolvasztjuk, és megpároljuk benne a felaprított hagymát.
- A zöldségeket szintén megtisztítjuk, feldaraboljuk, és az üvegesedő hagymához adjuk, kivéve a petrezselyemzöldet és a spárgasípokat, melyeket félreteszünk.
- A lábost lefedjük, takarékra állítjuk a lángot, és együtt pároljuk őket, míg mindegyik levet ereszt, majd felengedjük vízzel, hogy épp elfedje, megsózzuk és puhára főzzük.
- Akkor levesszük a tűzről, pépesítjük – ha szükséges, felengedjük egy kis vízzel, hogy ne püré legyen belőle, hozzákeverjük a tejfölt, beletesszük a spárgasípokat és együtt főzzük még néhány percig.
- Tálalás előtt borsozzuk, és friss petrezselyemzölddel megszórva tesszük az asztalra.
Fotó: Tóth Milán Photography