Ropogós, házi halkrokett friss salátával

Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

250 g tőkehalfilé

250 g krumpli

100 g zsemlemorzsa

5 evőkanál tej

1 evőkanál citromlé

1 evőkanál reszelt ecetes torma

2 evőkanál friss petrezselyem, aprítva

só, őrölt fekete bors

olaj a sütéshez

A tálaláshoz:

friss saláta, paradicsom, citrom

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a krumplit, majd pürésítsük a tejjel, ízesítsük sóval és borssal.
  2. A tőkehalfilét konyhai robotgépben zúzzuk össze a citromlével és a tormával együtt, majd keverjük össze a krumplival és a petrezselyemmel.
  3. Lisztes kézzel készítsünk pogácsákat a keverékből, és forgassuk őket zsemlemorzsába.
  4. Fél órára tegyük őket a hűtőszekrénybe, majd kevés olajon süssük őket ropogósra.
  5. Friss salátával, citrommal, paradicsommal tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük