Elkészítés: 30 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag):
250 g tőkehalfilé
250 g krumpli
100 g zsemlemorzsa
5 evőkanál tej
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál reszelt ecetes torma
2 evőkanál friss petrezselyem, aprítva
só, őrölt fekete bors
olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
friss saláta, paradicsom, citrom
Elkészítés:
- Főzzük meg a krumplit, majd pürésítsük a tejjel, ízesítsük sóval és borssal.
- A tőkehalfilét konyhai robotgépben zúzzuk össze a citromlével és a tormával együtt, majd keverjük össze a krumplival és a petrezselyemmel.
- Lisztes kézzel készítsünk pogácsákat a keverékből, és forgassuk őket zsemlemorzsába.
- Fél órára tegyük őket a hűtőszekrénybe, majd kevés olajon süssük őket ropogósra.
- Friss salátával, citrommal, paradicsommal tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography