Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 2 

Hozzávalók (6 adag):

1 csomag fehérspárga

1 csomag zöldspárga

4 zsenge sárgarépa

2 petrezselyemgyökér

1 csomag petrezselyemzöld

5-6 szem újkrumpli

2 közepes fej főzőhagyma

6 dkg vaj

3 dl tejföl

só, őrölt fehérbors

 Elkészítés:

  1. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, és megpároljuk benne a felaprított hagymát.
  2. A zöldségeket szintén megtisztítjuk, feldaraboljuk, és az üvegesedő hagymához adjuk, kivéve a petrezselyemzöldet és a spárgasípokat, melyeket félreteszünk.
  3. A lábost lefedjük, takarékra állítjuk a lángot, és együtt pároljuk őket, míg mindegyik levet ereszt, majd felengedjük vízzel, hogy épp elfedje, megsózzuk és puhára főzzük.
  4. Akkor levesszük a tűzről, pépesítjük – ha szükséges, felengedjük egy kis vízzel, hogy ne püré legyen belőle, hozzákeverjük a tejfölt, beletesszük a spárgasípokat és együtt főzzük még néhány percig.
  5. Tálalás előtt borsozzuk, és friss petrezselyemzölddel megszórva tesszük az asztalra.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük