Elkészítés: 25 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag):
600 g cukkini
200 g újkrumpli
200 g mascarpone
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mandulaliszt
3 evőkanál olívaolaj
só, bors, friss kakukkfű
1 l zöldség alaplé
Elkészítés:
- A cukkinit megmossuk, leszárogatjuk, és karikákra vágjuk.
- Nyolc karikát félreteszünk, a többit a feldarabolt krumplival együtt az olívaolajon megpároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
- Néhány perc múlva, mikor már kiengedte a levét, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük. Ezután leturmixoljuk.
- A mascarponéra egy külön tálba egy kis levest szedünk, a mandulaliszttel együtt simára keverjük majd a többi leveshez adjuk. Beleszórjuk a felaprított kakukkfűlevélkéket, és tíz percig lefedve állni hagyjuk.
- Közben a félretett cukkinikarikákat grillserpenyőben szép pirosra sütjük, ezzel tálaljuk a levest.
Fotó: Tóth Milán Photography