Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi fok: 4
Hozzávalók (8 adag):
2 libaszárny
2 libanyak
200 g zúza
300 g pecsenye kacsamáj
3 sárgarépa
2 petrezselyem gyökér
1 karalábé
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál házi vegeta
1 evőkanál só
3 liter víz
Fűszerek: egész fekete bors, szerecsendió, babér, szegfűbors
1 kis ág friss rozmaring és kakukkfű
1 közepes póréhagyma
5 evőkanál vaj
1 deci fehér bor
500 g rizottó rizs
1 csomag friss petrezselyem
Elkészítés:
- A libaaprólékot a sóval, három liter vízben feltesszük főni.
- A barna habot forráskor leszedjük róla, takarékra állítjuk, beletesszük a zöldségeket és a fűszereket.
- Félig lefedve addig főzzük, míg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
- Akkor egy tálba szedjük, a lét pedig hagyjuk ülepedni, majd leszűrjük és melegen tartjuk.
- A felkarikázott póréhagymát megdinszteljük a vajon, majd felöntjük a borral.
- Beletesszük a rizst, és alaposan átforgatjuk, hogy a lé bevonja a rizsszemeket.
- Megsózzuk, majd merőkanalanként adagoljuk hozzá a levest, folyamatosan kevergetve addig, míg a rizsszemek krémesen puhára főnek.
- A libaszárnyról és a nyakról leszedjük a húst, a zúzát, a májat és a zöldségeket feldaraboljuk, és a rizottóhoz keverjük.
- Melegen, apróra vágott zöldpetrezselyemmel tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography