Fűszeres kukoricalepény benne sült zöldségekkel

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag főétel, 6 adag köret): 

1 kisebb padlizsán

1 kis cukkini

1 kápia paprika

1 közepes fej lilahagyma

4-5 evőkanál olaj

2 tojás

100 g kukoricaliszt

100 g frissen reszelt parmezán

500 ml joghurt

só, őrölt fekete bors

friss kakukkfű, rozmaring, bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A feldarabolt zöldségeket forró olajban átsütjük, majd az olajjal együtt a tepsibe terítjük, és a 220 fokra előmelegített sütőben is sütjük további 10 percig.
  2. Idő közben a tojást, a joghurtot, a parmezánt, a lisztet és a tojásokat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A tepsit kivesszük a sütőből, és a masszát a zöldségekre öntjük, majd megszórjuk a zöldfűszerekkel.
  4. A sütőbe visszatéve addig sütjük az eredeti hőmérsékleten, míg a tészta kicsit feljön, akkor levesszük 180 fokra, és így sütjük még kb. 20 percig.
  5. Frissen tálaljuk: önmagában, de köretként is megállja a helyét. 

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük