Cukkini krémleves mascarponéval

Elkészítés: 25 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

600 g cukkini

200 g újkrumpli

200 g mascarpone

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál mandulaliszt

3 evőkanál olívaolaj

só, bors, friss kakukkfű

1 l zöldség alaplé

Elkészítés:

  1. A cukkinit megmossuk, leszárogatjuk, és karikákra vágjuk.
  2. Nyolc karikát félreteszünk, a többit a feldarabolt krumplival együtt az olívaolajon megpároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  3. Néhány perc múlva, mikor már kiengedte a levét, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük. Ezután leturmixoljuk.
  4. A mascarponéra egy külön tálba egy kis levest szedünk, a mandulaliszttel együtt simára keverjük majd a többi leveshez adjuk. Beleszórjuk a felaprított kakukkfűlevélkéket, és tíz percig lefedve állni hagyjuk.
  5. Közben a félretett cukkinikarikákat grillserpenyőben szép pirosra sütjük, ezzel tálaljuk a levest.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük