Elkészítés: 2 óra
Nehézség: 3
Hozzávalók (8 adag):
A mártáshoz:
4 közepes, friss paradicsom
100 g sűrített paradicsom
400 g darabos paradicsomkonzerv
2 dl vörösbor
4 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál barnacukor
5 evőkanál friss petrezselyem
5 evőkanál friss menta
5 evőkanál friss bazsalikom
2 evőkanál friss oregano
1 evőkanál rozmaring
1 evőkanál kapribogyó
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só és őrölt fekete bors ízlés szerint
A zöldség alaphoz:
2 evőkanál olívaolaj
1 kg burgonya
2 közepes padlizsán
2 közepes cukkini
3 zöld kaliforniai paprika
10 db közepes fürtös paradicsom
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. A mártás hozzávalóit rakjuk a turmixgépbe, és darabosra pürésítsük.
3. Egy nagy tepsit kenjünk ki olívaolajjal, és rétegezzük bele a nagy hasábokra vágott krumplit és a zöldségeket.
4. Öntsük le a mártással, és rázogassuk addig a tepsit, míg az egyenletesen eloszlik a rétegek között, majd fedő nélkül tegyük a sütőbe, és süssük addig, míg a zöldségek megpuhulnak és a mártás besűrűsödik (kb. 80 perc).
TIPP: Rétegezhetünk közé feta sajtot, vagy előzetesen olajban körbesütött csirke alsó- és felsőcombokat is.
Fotó: Tóth Milán Photography