Elkészítés: 2 óra

Nehézség: 3 

Hozzávalók (8 adag):

A mártáshoz:

4 közepes, friss paradicsom

100 g sűrített paradicsom 

400 g darabos paradicsomkonzerv

2 dl vörösbor

4 evőkanál olíva olaj

1 evőkanál barnacukor

5 evőkanál friss petrezselyem

5 evőkanál friss menta

5 evőkanál friss bazsalikom

2 evőkanál friss oregano

1 evőkanál rozmaring

1 evőkanál kapribogyó

4 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

só és őrölt fekete bors ízlés szerint

 A zöldség alaphoz: 

2 evőkanál olívaolaj

1 kg burgonya

2 közepes padlizsán

2 közepes cukkini

3 zöld kaliforniai paprika

10 db közepes fürtös paradicsom

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. A mártás hozzávalóit rakjuk a turmixgépbe, és darabosra pürésítsük.

3. Egy nagy tepsit kenjünk ki olívaolajjal, és rétegezzük bele a nagy hasábokra vágott krumplit és a zöldségeket.

4. Öntsük le a mártással, és rázogassuk addig a tepsit, míg az egyenletesen eloszlik a rétegek között, majd fedő nélkül tegyük a sütőbe, és süssük addig, míg a zöldségek megpuhulnak és a mártás besűrűsödik (kb. 80 perc).

TIPP: Rétegezhetünk közé feta sajtot, vagy előzetesen olajban körbesütött csirke alsó- és felsőcombokat is.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük