Sárgarépás tésztasaláta parmezánnal és bazsalikommal

Elkészítés: 50 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (6 adag):

200 g mini masnitészta

100 g frissen reszelt parmezán

1 kg közepesen vastag sárgarépa felkarikázva

4 gerezd zúzott fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál apróra vágott bazsalikom

só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. A tésztát a csomagoláson található útmutatásnak megfelelően megfőzzük.
  2. A répát kevés sóval megpároljuk (ne túl puhára).
  3. A fokhagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bazsalikomot és a parmezánt, majd együtt sütjük néhány percig, míg a sajt egy kicsit megpirul.
  4. Ha elkészült, hozzákeverjük a répakarikákat és a frissen főzött, lecsöpögtetett tésztát.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük