Sárgarépaleves aszalt sárgabarackkal és korianderrel

Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adaghoz):

500 g sárgarépa

150 g aszalt sárgabarack

1 édeskömény gumó

3 narancs leve

1 narancs lereszelt héja

½ habanero chilipaprika kierezve, apróra vágva

½ kávéskanál fehér bors

½ kávéskanál őrölt koriander

kb. 2 cm reszelt, friss gyömbér

1 csomag koriander levél a tálaláshoz

2 evőkanál olaj

1 liter víz

Elkészítés:

  1. Az olajon megpároljuk a kockára vágott édesköményt és a chilit, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a sárgabarackot.
  2. Felöntjük a narancslével, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk.
  3.  Ha elkészült, turmixgéppel pürésítjük, beletesszük a reszelt narancshéjat, a gyömbért és a fűszereket, felöntjük a vízzel és felfőzzük.
  4. Tálaláskor a tányéron tesszük rá az apróra vágott koriander levelet.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük