Elkészítés: 40 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adaghoz):
500 g sárgarépa
150 g aszalt sárgabarack
1 édeskömény gumó
3 narancs leve
1 narancs lereszelt héja
½ habanero chilipaprika kierezve, apróra vágva
½ kávéskanál fehér bors
½ kávéskanál őrölt koriander
kb. 2 cm reszelt, friss gyömbér
1 csomag koriander levél a tálaláshoz
2 evőkanál olaj
1 liter víz
Elkészítés:
- Az olajon megpároljuk a kockára vágott édesköményt és a chilit, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a sárgabarackot.
- Felöntjük a narancslével, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk.
- Ha elkészült, turmixgéppel pürésítjük, beletesszük a reszelt narancshéjat, a gyömbért és a fűszereket, felöntjük a vízzel és felfőzzük.
- Tálaláskor a tányéron tesszük rá az apróra vágott koriander levelet.
Fotó: Tóth Milán Photography