Elkészítés: 90 perc
Nehézség: 4
Hozzávalók (12 adag):
300 g rétestészta
500 g mángold
500 g savótúró
500 g tejföl
3 tojás
100 g pirított tökmag
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
só
A tetejére:
100 g tejföl
1 tojássárgája
3 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
- Először elkészítjük a tölteléket: a hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük az olajon.
- Hozzáadjuk a megmosott, szárával együtt feldarabolt mángoldot, megsózzuk és fedő alatt félpuhára pároljuk. A végén hozzákeverjük a zúzott fokhagymát.
- A túrót és a tejfölt összekeverjük, majd elegyítjük a felvert tojásokkal (én hozzátettem a tetejére szánt tojás sárgájáról leválasztott fehérjét is).
- Megsózzuk, és összekeverjük a mángolddal.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítunk 3 (egyenként olajjal átkent) réteslapot, majd ráhalmozunk egy réteget a túrós-mángoldos töltelékből, és megszórjuk pirított tökmaggal.
- Erre egy újabb 3 réteslap kerül, majd még egy réteg töltelék, tökmaggal a tetején.
- 3 réteslappal fedjük le, és a tetejére öntjük a tojássárgájával kikevert tejfölt. Enyhén megsózzuk, és megszórjuk szezámmaggal.
- 160 fokos sütőben, egy óra alatt készül el.
Fotó: Tóth Milán Photography