Elkészítés: 90 perc

Nehézség: 4

Hozzávalók (12 adag):

300 g rétestészta

500 g mángold

500 g savótúró

500 g tejföl

3 tojás

100 g pirított tökmag

1 kis fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olaj

A tetejére:

100 g tejföl

1 tojássárgája

3 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

  1. Először elkészítjük a tölteléket: a hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük az olajon.
  2. Hozzáadjuk a megmosott, szárával együtt feldarabolt mángoldot, megsózzuk és fedő alatt félpuhára pároljuk. A végén hozzákeverjük a zúzott fokhagymát.
  3. A túrót és a tejfölt összekeverjük, majd elegyítjük a felvert tojásokkal (én hozzátettem a tetejére szánt tojás sárgájáról leválasztott fehérjét is).
  4. Megsózzuk, és összekeverjük a mángolddal.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítunk 3 (egyenként olajjal átkent) réteslapot, majd ráhalmozunk egy réteget a túrós-mángoldos töltelékből, és megszórjuk pirított tökmaggal.
  6. Erre egy újabb 3 réteslap kerül, majd még egy réteg töltelék, tökmaggal a tetején.
  7. 3 réteslappal fedjük le, és a tetejére öntjük a tojássárgájával kikevert tejfölt. Enyhén megsózzuk, és megszórjuk szezámmaggal.
  8. 160 fokos sütőben, egy óra alatt készül el.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük