Brokkolikrémleves csirkezúzával

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (8 adag):

1 nagy fej brokkoli

300 g csirkezúza

1 csomag zöldhagyma

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 cm friss gyömbér

1 liter zöldség alaplé

5 evőkanál olaj

2 cm friss gyömbér

3 evőkanál szójaszósz

őrölt koriander

őrölt kardamom

római kömény

csilipor

A tálaláshoz:

Korianderzöld

Elkészítés:

  1. A rózsáira szedett brokkolit, a hagymát és a fokhagymát az alaplében puhára főzzük, majd leturmixoljuk.
  2. Az olajban megdinszteljük a felaprított zöldhagymát, rászórjuk a fűszereket (ízlés szerinti mennyiségben, és mindegyikből kb. ½ kávéskanálnyit javaslok), majd beletesszük a szójaszószt.
  3. Picit pirítjuk a masszát, míg elkezd illatozni, majd rádobjuk a megmosott, feldarabolt csirkezúzát, és lefedve pároljuk egy kicsit.
  4. Ezt követően felöntjük a leturmixolt zöldséglével, és addig főzzük, míg a zúza megpuhul.
  5. Friss korianderrel tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük