Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 adaghoz):
200 g magas kakaótartalmú fekete csokoládé
4 tojássárgája
4 teáskanál virágpor
4 dl tej
4 dl víz
4 evőkanál méz
(esetleg tejszínhab a tálaláshoz)
Elkészítés:
- Vízgőz fölött egy tálban felolvasztjuk a csokoládét.
- A vízben feloldjuk a virágport és jól elkeverjük.
- A felolvasztott csokoládét levesszük a gőzről, enyhén lehűtjük, majd folyamatos keverés mellett, egyenként hozzáadjuk a négy tojássárgáját és simára keverjük.
- Felöntjük a virágporral elkevert vízzel, homogenizáljuk, majd hozzáadjuk a tejet is.
- A gőz fölött, kevergetve sűrűre főzzük.
- A tűzről levéve, azonnal csészékbe öntjük és tálaljuk.
- Fogyasztás előtt tesszük bele a mézet és a tejszínhabot, ízlés szerint (ez a kettő elhagyható).
Fotó: Tóth Milán Photography