Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 adaghoz):

200 g magas kakaótartalmú fekete csokoládé

4 tojássárgája

4 teáskanál virágpor

4 dl tej

4 dl víz

4 evőkanál méz

(esetleg tejszínhab a tálaláshoz)

       Elkészítés:   

  1. Vízgőz fölött egy tálban felolvasztjuk a csokoládét.
  2. A vízben feloldjuk a virágport és jól elkeverjük.
  3. A felolvasztott csokoládét levesszük a gőzről, enyhén lehűtjük, majd folyamatos keverés mellett, egyenként hozzáadjuk a négy tojássárgáját és simára keverjük.
  4. Felöntjük a virágporral elkevert vízzel, homogenizáljuk, majd hozzáadjuk a tejet is.
  5. A gőz fölött, kevergetve sűrűre főzzük.
  6. A tűzről levéve, azonnal csészékbe öntjük és tálaljuk.
  7. Fogyasztás előtt tesszük bele a mézet és a tejszínhabot, ízlés szerint (ez a kettő elhagyható).

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük