Elkészítés: 40 perc (+ áztatás és a csicseriborsó főzési ideje) Nehézség: 3 Hozzávalók (kb. 30 darab): 250 g szárított csicseriborsó (vagy 2 doboz konzerv) 2 …
Hummusz (csicseriborsókrém)
Elkészítés: 30 perc (+ áztatás, főzés) Nehézség: 2Hozzávalók (kb. 800 g):250 g szárított csicseriborsó (vagy 2 doboz konzerv)1 citrom leve2 gerezd zúzott fokhagyma4 evőkanál tahini …
Pita (arab lepénykenyér)
Elkészítés: 80 perc Nehézség: 4 Hozzávalók (10 darabhoz): 450 g (tönköly)liszt 2 teáskanál só 1 teáskanál cukor 1 csomag szárított élesztő 4 evőkanál olaj 3 …
Citromfüves mandarinfelfújt (+ mandarindzsem)
Elkészítés: 80 perc Nehézség: 3 Hozzávalók (8 adag): 1 kg apró szemű, mag nélküli mandarin 150 g kukoricaliszt 200 g cukor 100 g vaj 7 …
Sárgarépaleves aszalt sárgabarackkal és korianderrel
Elkészítés: 40 perc Nehézség: 2 Hozzávalók (4 adaghoz): 500 g sárgarépa 150 g aszalt sárgabarack 1 édeskömény gumó 3 narancs leve 1 narancs lereszelt héja …
Mézes-mustáros gyöngybabfőzelék
Elkészítés: 30 perc + áztatás Nehézség: 2 Hozzávalók (6 adag): 400 g fehér gyöngybab 3 dl tejföl 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 babérlevél …
Almás sertésfasírt
Elkészítés: 80 perc Nehézség: 3 Hozzávalók (6 adag): Fűszersó: 1 teáskanál durva szemcséjű só 1 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál szárított kakukkfű ½ kávéskanál pirított köménymag …
Rumos, karamellszirupos fügetorta
Elkészítés: 60 perc Nehézség: 3 Hozzávalók (12 szelet): 300 g aszalt füge 100 g barnacukor 3 deci víz 1 kávéskanál vaníliaszirup ½ deci rum A …
Csicseriborsó leves csirkével és korianderrel
Elkészítés: 35 perc Nehézség: 2 Hozzávalók (6 adag): 1 csontos csirkemell 250 g csicseriborsó (főzött súly)) ½ l kókusztej 1 l csirke alaplé 1 citrom …
Gibanyica
Elkészítés: 90 perc Nehézség: 4 Hozzávalók (12 adag): 300 g rétestészta 500 g mángold 500 g savótúró 500 g tejföl 3 tojás 100 g pirított …