Elkészítés: 30 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag):
1 liter zöldség alaplé
2 evőkanál fehérbor
40 g apróra vágott turbolya levél
40 g apróra vágott zöldpetrezselyem
2 evőkanál tejszín
2 tojás sárgája
só, fehér bors
A tálaláshoz:
Vékonyra szelt füstölt sonka
Néhány csepp citromlé
Elkészítés:
- Az erőlevest felforraljuk, majd hozzáöntjük a fehérbort.
- A tojássárgáját a tejszínnel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk. Sóval és fehér borssal ízesítjük.
- Belekeverjük a turbolyát és a petrezselymet, néhány percig együtt főzzük majd a tűzről levéve botmixerrel krémesítjük.
- Vékonyra szelt sonkával és citromlével ízesítve tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography