Boszorkánykrém Luca napra (Sültalma-krém)

Elkészítés: 1 óra

Nehézség: 2

Hozzávalók (8 adag):

1 kg alma

4 tojásfehérje

1 evőkanál méz

½ mokkáskanál őrölt szegfűszeg

1 marék mazsola rumba áztatva

1 deci cider (Somersby)

100 g fekete csokoládé

1 evőkanál olaj

Elkészítés:

  1. Az almákat megtisztítjuk, kimagozzuk, és félbevágva 160 fokos sütőben megsütjük.
  2. Ha félig kihűlt, feldaraboljuk majd botmixerrel pürésítjük, és egy deci almacidert adunk hozzá, majd a végén mézzel édesítjük.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a teljesen kihűtött almakrémhez, és tálkákba vagy poharakba adagoljuk.
  4. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és vékony rétegben bevonjuk vele a kiporciózott almakrémet, majd a tetejére szórjuk a rumba áztatott mazsolát.

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük