Elkészítés: 1 óra
Nehézség: 2
Hozzávalók (8 adag):
1 kg alma
4 tojásfehérje
1 evőkanál méz
½ mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 marék mazsola rumba áztatva
1 deci cider (Somersby)
100 g fekete csokoládé
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- Az almákat megtisztítjuk, kimagozzuk, és félbevágva 160 fokos sütőben megsütjük.
- Ha félig kihűlt, feldaraboljuk majd botmixerrel pürésítjük, és egy deci almacidert adunk hozzá, majd a végén mézzel édesítjük.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a teljesen kihűtött almakrémhez, és tálkákba vagy poharakba adagoljuk.
- A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és vékony rétegben bevonjuk vele a kiporciózott almakrémet, majd a tetejére szórjuk a rumba áztatott mazsolát.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography