Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (12 darabhoz):

100 g vaj

130 g cukor

1 kávéskanál vaníliaeszencia

2 tojás

100 g liszt

100 g darált mák

fél csomag sütőpor

50 g marcipánmassza

50 g szeletelt mandula

100 ml tej

csipetnyi só

20 dkg konyakos cseresznye (vagy friss)

Elkészítés:

  1. A puha vajat simára keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliaeszenciát, és egyenként a tojásokat, majd az összekevert lisztet, mákot és sütőport.
  2. A tejben feloldunk egy csipetnyi sót, ezzel lazítjuk a keveréket, végül belekeverjük a lereszelt marcipánt és a mandulaszeleteket.
  3. A sütőformába helyezett papírkapszulákba kanalazzuk, majd mindegyikbe teszünk 3-4 szem kimagozott cseresznyét.
  4. Előmelegített,180 °C-os sütőben, kb. 25 percig, szúráspróbáig sütjük.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük